Mexico Soup

 

Potrzebujemy: 

  • 4 cebule
  • por
  • 3 czerwone papryki
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 puszki białej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 0,5 kg pieczarek
  • papryczka chili
  • sól, pieprz, ostra papryka, czosnek niedźwiedzi
  • oliwa

 

Jak wykonujemy?

Do dużego garnka wrzucamy fasolę i kukurydzę wraz z zalewami.  Gotujemy na małym ogniu.

Na oliwie podsmażamy pokrojone pieczarki, paprykę, papryczkę, por i cebulę. Przyprawiamy wedle upodobań. Dusimy je na małym ogniu. Sprawdzamy czy warzywa zmiękły, a następnie dodajemy je do garnka. Wszystko mieszamy do połączenia.

Osobiście rzadko używam soli. Zazwyczaj warzywa w zalewach posiadają już w swoim składzie dość sporą jej ilość, która jest już wyczuwalna. Warto o tym pamiętać.

*Alternatywa dla mięsożerców*

Powyższy przepis złapałam od cioci. W oryginale razem z warzywami podsmażamy również 0,5kg mięsa mielonego i nie dodajemy pieczarek.

 

20428390_1417383081684095_668987289_n

Dodaj komentarz