Batoniki Bounty

Dam sobie rękę uciąć, że smakują o wiele lepiej niż te sklepowe! Polecam wszystkim miłośnikom zdrowych zamienników. Przepis na 12 sztuk.

Potrzebujemy:

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 120 g miazgi z pistacji
  • 400 ml mleczka kokosowego(wyłącznie część stała)
  • 2 gorzkie czekolady

Jak wykonać?

Stałą część mleczka kokosowego mieszamy z wiórkami i miazgą pistacjową. Formujemy batoniki i układamy je na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej. Tak przygotowane chowamy do lodówki.

Po godzinie wyciągamy batoniki z lodówki i polewamy czekoladą, którą wcześniej należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Ponownie wsadzamy do lodówki. Po godzinie możemy cieszyć się pysznymi batonikami.

Czym możesz zastąpić gorzką czekoladę? 
Miód + olej kokosowy nierafinowany + kakao

20733174_1428479457241124_554478045_n

Dodaj komentarz